Impartit el Taller d'empleabilitat per a estudiants de l'àmbit agrari a l'ETSEAFIV-UdL
Descargar pdfLa Càtedra Timac AGRO - UdL d'Agricultura de Precisió va dur a terme terme el Taller d'empleabilitat per a estudiants de l'àmbit agrari a l'ETSEAFIV de la Universitat de Lleida durant els dies 2, 3 i 4 d'abril de 2025. El taller va ser impartit per Iñigo Ciriza Goñi, responsable de Recursos Humans a Timac AGRO Espanya i també per Fran García Ruiz, coordinador tècnic del Centre d'Innovació Digital Agroalimentari i Forestal de Catalunya (CIDAFcat) i expert en Agricultura de Precisió. Al taller es van inscriure 19 estudiants dels graus d'Enginyeria Agroalimentària, Enginyeria Forestal, Biotecnologia i del Màster en Gestió de Sòls i Aigües de la Universitat de Lleida.
L'objectiu d'aquest taller va ser oferir una formació pràctica per crear una marca personal, un currículum vitae i tècniques per presentar-se a processos de selecció de personal, en particular a la recerca de la primera feina. El taller és convalidable per 1 crèdit de matèria transversal per a alumnes de la Universitat de Lleida.
Íñigo Ciriza va exposar dades del mercat laboral actual, per seguidament enfocar el discurs en el desenvolupament d'una marca personal i del curriculum vitae (CV), així com de la importància de la presencialitat en xarxes socials com a Linkedin o Infojobs, entre altres. En aquest sentit, els participants van tenir les directrius per elaborar el seu CV i perfils d'alguna de les xarxes esmentades durant les hores de formació, tenint l'oportunitat de rebre el "feedback" del responsable de recursos humans de Timac AGRO. També, es va abordar com fer front a entrevistes de treball, resaltant la importància de conèixer informació prèvia abans de lentrevista, posibles preguntes de l'empresa i a l'empresa, així com de la importància de la comunicació no verbal.
Foto. Íñigo Ciriza en la explicació sobre desenvolupament d'una marca personal i del curriculum vitae.
Per la seva banda, Fran García, va parlar del perfil demandat per les empreses del sector agroindustrial i forestal, i cap on s'ha de dirigir el currículum dins d'un context de digitalització. En aquest sentit, va destacar que els perfils demanats per les empreses dins d'aquests sectors seran els que tinguin un bon coneixement agronòmic i/o en gestió forestal, complementat amb capacitats en tecnologia digital i intel·ligència artificial. Així, va posar l'exemple de la Agricultura de Precisió, on primer el graduat ha de tenir coneixements sòlids sobre agronomia, edafologia, maquinària, etc., complementat amb tecnologies digitals de la informació geogràfica, teledetecció, programació per a automatització d'anàlisi d'informació, ciència de dades, intel·ligència artificial i robòtica.
Foto. Fran García durant l'expliació dels perfils demandats per empreses del sector agroindustrial i forestal.
Els assistents van valorar positivament la realització del taller, ja que suposa una formació complementària que, la majoria de vegades, no s'ofereix com a matèria obligatòria o optativa en graus i màsters universitaris, i és molt necessària davant la búsqueda de feina.
La inauguració del taller va ser a càrrec de Xavier Torrecillas Pujol, Director de la Zona Ebre de TIMAC AGRO Espanya, membre també de la comissió mixta de la Càtedra d'Agricultura de Precisió.
Foto. Íñigo Ciriza i Xavier Torrecillas durant l'inici del Taller d'empleabilitat.