La Jornada #AgroDay 29/01 té l'objectiu de presentar la Càtedra Timac AGRO - UdL, la qual neix per a fomentar l'adopció del paradigma tecnològico-digital de l'Agricultura de Precisió.

L'àrea de Lleida i la Vall de l'Ebre, en general, ofereixen unes oportunitats inmillorables per a l'agricultura. Tanmateix, l'agricultura ha de ser cada dia més eficient i sostenible. Davant d'aquesta necessitat, l'Agricultura de Precisió i les tecnologies associades poden contribuir de manera significativa a aconseguir aquest repte. Però, malgrat que l'Agricultura de Precisió porta uns 30 anys desenvolupant-se, tant a nivell científic com tecnològic, la seva adopció no està generalitzada encara i cal seguir fent-ne difusió i formació.

#AgroDay 29/01 pretén ser un punt de trobada d'empresaris del sector agrícola, tècnics, agricultors, investigadors, estudiants i admistració interessats en fomentar l'adopció d'aquestes tecnologies per practicar una agricultura més eficient, sostenible i regenerativa. Per això, hem preparat un programa molt interessant que estarà presentat i moderat per Chema Paraled, director i presentador del programa Tempero de Aragón TV.

#AgroDay 29/01

Auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida, 29/01/2025, 16 h [Inscripció gratuïta]

 Descarregar Pdf
  • 15.30 - 16.00 h. Registre d'assistents.
  • 16.00 - 16.10 h. Presentació de la jornada. Chema Paraled, director del programa Tempero d'Aragón TV.
  • 16.10 - 16.40 h. Objectius de la Càtedra. Taula amb els membres de la comissió mixta de la càtedra: Olga Martín Belloso (Vicerectora de Transferència del Coneixement, UdL), Mario Domingo Rodríguez (Director General Comercial de Timac AGRO España), Xavier Torrecillas Pujol (Director Zona Ebre de Timac AGRO España) i Àlex Escolà Agustí (Coordinador del Grup de Recerca en Agròtica i Agricultura de Precisió, UdL).
  • 16.40 - 17.10 h. Agricultura de Precisió: una necessitat ineludible. José Antonio Martínez Casasnovas (Director de la Càtedra, UdL).
  • 17.10 - 18.00 h. Estat actual i perspectives de l'adopció de l'Agricultura de Precisió. José Ramón Acín Aznar (agricultor i propietari de Finca Bizcarra i Agrarium), Clara Orno Badia (Enginyera Agrònoma en CUPASA), Diego Juárez Arnedo (Marketing Manager en Timac AGRO España).
  • 18.00 - 19.15 h. Conferència invitada: Gestionar el canvi amb entusiasme i il·lusió. Emilio Duró (assessor, consultor i formador de les primeres empreses del país).
  • 19.15 h. Conclusió de la jornada i aperitiu.

Chema Paraled

cparaled

Director i presentador de "Tempero", programa de Aragón TV centrat en el camp i en el món rural. És una apasionat del món rural i del sector primari, que ha creat una agència propia, Dos Esferas Agencia de Comunicación Agroalimentaria, per connectar empreses, administracions i projectes de recerca i transferència amb la societat i el sector primari.

Emilio Duró

EDuro

Llicenciat en Ciències Econòmiques per la Universitat Autònoma de Barcelona i per l'Escola Superior d'Administració i Direcció d'Empreses (ESASE), Emilio Duró és soci fundador d'Iter Consultores, S.L. i exdirectiu d'empreses nacionals i internacionals. Màster en Direcció d'Empreses per ESADE, ha col·laborat i col·labora com a convidat extern en diferents universitats i escoles de negoci d'àmbit nacional i internacional. A més, és membre del consell d'administració de diverses empreses. Des de fa més de 30 anys treballa com assessor, formador i consultor de les primeres empreses del país. És Premi Emilio Castelar a la categoria de compromís empresarial, Premi Jean-Baptiste Say a l'excel·lència empresarial, i Premi Joves Líders com a referent de la humanitat, entre d'altres. És autor de múltiples articles en publicacions empresarials i de difusió general, i ha exposat les seves teories als principals mitjans de comunicació.

José Antonio Martínez Casasnovas

JAMC2

Dr. Enginyer Agrònom i Catedràtic d'Universitat a la Universitat de Lleida, i membre del Grup de Recerca en Agròtica i Agricultura de Precisió d'aquesta universitat i del Centre CERCA Agrotecnio. Des de 2003 treballa en l'aplicació de les tecnologies de la geoinformació en l'Agricultura de Precisió. Ha participat en nombrosos projectes de recerca i contractes de transferència de tecnologia i coneixement en aquesta temàtica. Ha rebut diversos premis, com el de "Gent per a canviar el món", del Col·legi d'Enginyers Agrònoms de Catalunya, o el de Cooperació Universitat-Empresa del Centre de Transferència del Coneixement de la Generalitat de Catalunya per un projecte d'innovació tecnològica en viticultura (Viticultura de Precisió). És autor/coautor de més de 75 articles en revistes internacionals indexades en els camps de l'Agricultura de Precisió, Ciències del Sòl, Ciències de la Terra, SIG i Teledetecció.

José Ramón Acín Aznar

RAcin

Enginyer Tècnic en Explotacions Forestals per la Universitat de Lleida, i agricultor i propietari de Finca Bizcarra i CEO d'Agrarium (Monzón, Huesca). Pioner en l'adopció de tècniques d'Agricultura de Precisió (AP) per al maneig dels sòls i dels cultius. Actualment, tots els insums que s'apliquen a la seva explotació es fan d'acord a les necessitats dels cultius, inclòs el reg. L'any 2018 va fundar Agrarium, PYME orientada a la implantació de l'AP de Precisió i digitalització de l'agricultura. Va rebre el Premi d'Excel·lència FIMA 2020 per la implantació del nou model de negoci a la seva explotació basat en les tecnologies de l'AP. Ha col·laborat amb universitats i instituts de recerca en diversos projectes cooperatius per fer una agricultura més eficient i racional; i també en la impartició de cursos de formació en Agricultura 4.0.

Clara Orno Badia

COrno

Enginyera Agrònoma i Màster en Protecció Integrada de Cultius per la Universitat de Lleida. Des del 2017 treballa a l'empresa de serveis agraris i assessorament tècnic Cucurull Pascual, S.A. (CUPASA) (Almacelles, Lleida). És experta en l'aplicació de tècniques d'Agricultura de Precisió en cultius extensius, experiència que ja va començar amb el Treball Final de Màster sobre l'Aplicació de tecnologia UAV i d'anàlisi d'imatges en la detecció d'infestacions de males herbes i la relació amb el rendiment del cultiu, treball que va ser premiat el 2020 en la categoria d'Estudiants, als guardons anuals de la Societat Espanyola de Malherbologia. També va ser finalista de la primera edició del Premi al millor treball final de màster (TFM) 'La Ciència en femení', de la Càtedra AgroBank 'Qualitat i innovació al sector agroalimentari' de la Universitat de Lleida.

Diego Juárez Arnedo

DJuarez

Enginyer agrònom per la Universidad Politécnica de Madrid. Amb més de 10 anys d'experiència en nutrició vegetal i Agricultura de Precisió. Des del 2019 exerceix com a Màrqueting Manager a TIMAC AGRO. En aquest rol, lidera el desenvolupament d'estratègies enfocades a l'ús de fertilitzants especials i noves tecnologies a l'Agricultura 4.0, clau per a la sostenibilitat ambiental i econòmica. Es defineix com un apassionat del camp i de la seva gent, i sosté que la implementació d'avenços tecnològics en agricultura i ramaderia és fonamental per assegurar la sostenibilitat ambiental, social i econòmica.

   Darrera modificació:

Inscripción / Inscripció a la Jornada

Tots els camps marcats amb un asterisc (*) són obligatoris.

 

Localització de l'event / Localización del evento

Nom
Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera de la Universitat de Lleida
Ciutat
Carrer de Jaume II, 67, 25001 Lleida